Анкета

Как мислите да се отоплявате през наближаващата зима?

Коли на ток и в Стара Загора

След като край Ловеч китайци ще правят свои модели коли, използвайки нашата база и явно евтина работна ръка, сега и заралиите няма да останат по-назад.

Но автомобилите ще бъдат електрически и са създадени от английската компания Quorus.

Британците са решили да правят серийно производство на електрическите автомобили в България.

Премиерът Бойко Борисов се срещна с ръководството на компанията и после обяви размера на инвестицията - 100 млн. лева, която ще бъде реализирана в Стара Загора.

До момента прототипите на електромобила се правят в Германия и се сглобяват ръчно.

Това е и основната причина крайната им цена да е височка - тя се оскъпява с 2000 евро.

Премиерът Борисов поясни, че когато стартира производството у нас, цената на автомобила ще бъде достъпна и за вътрешния пазар.

назад ...

Hiriko - сгъваем електрически автомобил тръгва в градовете през 2013 година

Революционна сгъваема кола, създадена в испанската провинция Баския обещава елегантно решение за намаляване на градския стрес, задръстванията и недостигащите паркоместа, както и намаляване на замърсяването от автомобилния трафик в градовете. „Hiriko“ (баската дума за градски) беше показана по-рано тази седмица в Брюксел. Вероятно по улиците на Европа „Hiriko“ (баската дума за градски) ще се появи още в началото на следващата година.

прочети повече ...

Кои държави промениха политиката си по отношение на атомната енергетика

Само за последните няколко години - време на финансови и бюджетни кризи и една тежка авария във Фукушима, няколко държави промениха политиката си по отношение на атомната енергетика. Други обаче продължават да я развиват.

В Европейския съюз делът на ядрената енергетика в общото производство на електричество е около 15%. 13 държави плюс още 4 извън съюза развиват ядрена енергетика. 13 от тях продължават да разчитат на мирния атом и нямат намерения да се отказват от атомните си централи.

прочети повече ...

АРХИВ

Август

Юли

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Търси в статии