Анкета

Как мислите да се отоплявате през наближаващата зима?

Камината – заместител на централното парно

Камини с водна риза заместват централното парно.

За да си направите парно само за вашата къща или апартамент, са необходими камина с водна риза и радиатори. Водните ризи са три типа - П-образна, Г-образна и Г+П-образна , като най-добрият вариант е Г+П . Тя гарантира максимално добро затопляне на водата, която ще циркулира от водната риза към радиаторите и обратно. Радиаторите са основно три типа – еднопанелни , двупанелни и трипанелни.

Точният тип радиатори се определя според височината на стаята. Специалистите не могат да определят точно какво количество дърва е необходимо за поддържане на такава домашна система. Всичко зависи от това каква е изолацията на помещенията и каква стайна температура предпочита да поддържа обитателят.

назад ...

Големината на камината е от значение

Както и при електроуредите, мощността на камерите на камините се означава в киловати.

Най-разпространените у нас камери са от 10 до 30 киловата и затова трябва да знаете каква кубатура ще отоплявате. За един куб.м при добра изолация на стените ви трябват по 45-50 W, а при лоша изолация - 60-80 W.

Например за три стаи по 16 кв.м с височина на таваните 2,70 м (без специална изолация) ще ви е нужна камера от 10 kW.

прочети повече ...

Топловъздушни завеси

Топловъздушните завеси са подходящи за осигуряване на въздушна преграда от топъл въздух, възпрепятстваща охлаждането на помещението на входа, в което е монтирана.

С помощта на топловъздушна завеса не се допуска външния студен/топъл въздух да навлезе в сградата, като се осигурява вътрешен енергиен комфорт.

Топловъздушните завеси позволяват вратите на помещението да бъдат постоянно отворени, дори и в най-студеното време, задържайки топлината отвътре и недопускайки на студа, миризмите и прахта отвън да навлязат в помещението.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии