Анкета

Как мислите да се отоплявате през наближаващата зима?

Система на схема ECOCAN

Модулна система за управление, заедно с дистанционното управление в контролното помещение, привежда отоплителната крива в съответствие с топлотехническата характеристика на сградата.
Комуникационен пулт за цифрови системи за управление МЕС2.

С помощта на пулта се настройват всички параметри на системата за управление. Настройването става по прост и проверен принцип „натисни и провери”.

Цифровата индикация е програмирана така, че върху дисплея се отразяват само тези параметри, с които може да се оперира при съществуването на комплекти от функционални и допълнителни модули. Такова изпълнение на пулта за управление с текстови помагала за ползвателя изключват противоречиви настройки на параметрите и грешки при пускане в експлоатация. С помощта на пулта е възможно да се изкарат от системата за управление и да се покаже върху дисплея във вид на текст цялата достъпна информация, например, ниво на измерената температура, зададените параметри, съобщения за повреди и т.н. При използването на няколко системи за управление може да се свали пулта от едната система и да се включи към друга. Използвайки функция „данни получи/изпрати”, могат да сверят параметрите на която и да е система за управление, да се препратят на пулта, да се извършат промените и да се върнат обратно в системата за управление.

Имайки предвид сервизното ниво на пулта за управление могат да се изберат едни от следните видове котли със съответните за тях защитни функции за обезопасяване при експлоатация :

- Нискотемпературен отоплителен котел (осигурява условия за експлоатация на котел с функция подобна на помпа);
- Ecostream-котел (осигурява условия за експлоатация на котела чрез трипътен мотор-вентил на котелния кръг или чрез горенамиращо се ниво за управление на трипътните вентили на отоплителните кръгове) за инсталация с един котел;
- Нискотемпературен котел с повишена минимална температура на водата в котела или с температура на основата/осигурява условия за експлоатация на котела също както при Ecostream-котел/;
- Нискотемпературен котел с минимална температура на линията на връщането (осигурява условия за експлоатация на котела както при Ecostream-котел);
- Кондензационен котел.

назад ...

Несъбираемите вземания на топлофикациите се отразяват върху резултатите им

Председателят на енергийния регулатор (ДКЕВР) Ангел Семерджиев заяви пред журналисти, че всяко топлофикационно дружество трябва да предприеме мерки за повишаване на събираемостта.

По повод предложение на столичния кмет в случаите, когато 50% от обитателите на един блок не плащат сметките си за парно, да се спира подаването на топлоенергия на целия блок, Семерджиев каза, че според него по-добрият вариант е този процент да е поне 75%.

прочети повече ...

Солените сметки за парното

Зимата дойде у нас - с нея и солените сметки за парно, а в същото време дълговете на "Топлофикация" за газ растат, тъй като голяма част от клиентите изобщо не плащат за топло, коментира "Стандарт".

В интервю за изданието новият изпълнителен директор на дружеството Стоян Цветанов казва, че задълженията на дружеството са за над 500 млн. лв.

"В последните 3-4 години е натрупана над 120 млн. лева загуба. Имаме да получаваме от клиенти около 260 млн. лв. Освен за имаме и 52 млн. лв...

прочети повече ...

АРХИВ

Търси в статии